Over mij

Even voorstellen; Marcel Kok, al ruim 55 jaar bootjesgek. Op mijn 17e kocht ik mijn eerste kajuitzeilboot(je), een Beneteau Galion van 4,8 meter waarmee ik vrijwel heel Nederland ben doorgetrokken. Geld voor een motor had ik daarna niet meer dus deed ik vrijwel alles zeilend, met een vaarboom of jagend langs de kanalen. Na dat jachtje volgden nog vele andere zeilboten, zowel voor mijzelf als voor onze drie kinderen.

Naast die Beneteau Galion heb ik, en later hebben wij, echt alle soorten bootjes gehad. Ik zelf ben ooit begonnen met een Klepper Master vouwzeilkano, daarna een Koralle (Duits hechthouten rondspant met kimzwaarden), Barnegat 505, Piraatje, kajak, Canadese kano, een houten vletje, Polar 20, Laser, Varuna 400, Hobie Cat 16, een Friese palingaak uit 1910. Uiteindelijk heb ik in 2001 een verwaarloosde ETAP 22 (nr.321) gekocht en die in anderhalf jaar volledig, maar dan ook echt helemaal gestript en weer opgebouwd. Na deze renovatie hadden wij een pracht van een 22-voeter waar we uiteindelijk 10 jaar mee hebben gezeild, naast het binnenwater in Friesland en Overijssel en de Randmeren vooral op het IJsselmeer, de Nederlandse en Duitse Wadden en België.

In december 2012 hebben wij tenslotte onze huidige boot de ETAP 28i aangeschaft en die (uiteraard) weer op veel punten aangepast en verbeterd tot het schip dat het nu is.